Zorg

Zorg is aandacht en oog voor wat er nodig is

Zorg is aandacht en aandacht is oog hebben voor wat er nodig is. Wat zijn de behoeftes en wat is de zorgvraag, wordt deze vraag ook werkelijk gesteld, wordt de vraag gezien, en vooral ook is de gestelde vraag, de vraag, wat neem je waar tussen de regels door, wat zie je, wat er niet gezegd word. En dan vooral is het wat er werkelijk is of wat er volgens het protecol zo zou moeten zijn, is het jouw projectie, of is het echt de vraag die de client of zijn gezinslid daadwerkelijk verlangt.

Deze manier van kijken naar zorg houd ons al heel lang bezig, sinds Esther haas hersenbloeding in juni 2016 steeds meer, dit door haar eige ervaringen die zij is tegen gekomen tijdens haar verblijf in diverse ziekenhuizen en tijdens haar revalidatie in een tweetal revalidatieklinieken en vervolgens wat zij tegenkwamen in hulpverleningsland toen Esther thuis kwam vanaf de revalidatiekliniek en zij weer haar leven "gewoon"moest oppakken.

De zorg fasineerde haar altijd al, mede door haar werk als coach mbv haar kudde paarden had zij veel te maken met clienten die op zoveel manieren in aanraking waren gekomen met zorg, vooral met kinderen en gezin en burn out problematiek of chronische ziektes.

Naasthet werken met deze clienten, ging Esther haar steeds meer verdiepen en richten op het begeleiden en coachen van zorg teams vanuit diverse hoeken. En dan vooral wat haar intigreerde is hoeveel inzicht de paarden aan de teams gaven, hoeveel makkelijkker zelfreflectie was naar hen zelf als persoon maar ook als team.

Met dit in haar achterhoofd zijn zij gaan kijken en nadenken of zij en vooral Esther daar na de gevolgen van haar hersenbloeding of zij daarmee toch iets kan doen voor onze medemens. Hier zijn een aantal dingen uitgekomen, welke we aanbieden op ons Buitengoed de Eekhorst.

Ons vakantieboerderij aanbieden voor * MENSEN met NAH en hun familie

                                                          *Zorg/woongoepen 

* Retraitre met als kernwaarden rust ruimte en coaching mbv paarden

* Traingen en Lezingen voor Zorginstantie's "zorg is aandacht is kijken en luisteren tussen de regels door" wat kunnen wij leren van een kudde paarden.......

Nieuwe reacties

21.12 | 23:00

Beste Annemarie, nee helaas geen mogelijkheden in de periode tussen k...

21.12 | 20:35

Goedenavond, Heeft u in de week tussen kerst en oud en nieuw nog plaats...

08.11 | 18:43

Beste Marja, je heb geen e-mail adres achter gelaten als je dit niet wil, st...

08.11 | 15:53

Ik zou graag wat info willen hebben voor een cliënt van mij, die af en toe...