Kinderen en gezin

Je wilt het beste voor je kind. Dat het zich ontwikkelt tot een autonoom persoon, die eigen verantwoordelijkheid neemt, goed voor zichzelf kan zorgen en leert samenwerken. Dit is een proces van jaren waarbij uiteindelijk het kind het huis verlaat en zijn eigen bestaan verder uitbouwt. Af en toe een extra steun kan heel veel opleveren in deze ontwikkeling. 

Kinderen vinden het vaak heerlijk om bezig te zijn en te doen. Vanuit het contact met de pony's kan er gewerkt worden aan thema's zals: (zelf)vertrouwen, grenzen stellen, (on)zekerheid, weerbaarheid, uiten van emotie's, kwaliteiten ontdekken, jezelf mogen zijn, rouwverwerking(denk hierbij ook aan echtscheiding verhuizing nieuwe school). Het vergroten van sociale vaardigheden.

Pony's helpen je op zoek te gaan naar je eigen oplossingen. De begeleiding is gebasseerd op ervarings en oplossingsgericht leren. Eenvoudige activiteiten worden vericht naast de pony. Het gaat er niet om of de activiteit succesvol wordt uitgevoerd. Het gaat om de ervarign en het ontwikkelingsproces.

Voor veel kinderen is de pony een zeer sensistief en sociaal dier, dat eerlijk en direct op andere paarden en mensen reageert. Ook voor kinderen die moeite hebben met communiceren, is de 'taal' van het paard vaak goed te begrijpen. De pony leeft in het hier en nu en heeft geen verborgen agenda. Dit maakt dat hij voor kinderen een veilige interactieve- partner is; de pony oordeelt immers niet en accepteert het kind zoals het is. Door zijn grote en sterke lichaam is het pony in staat om een kind te dragen. De warmte van de pony werkt troostend. De beweging werkt ontspannend, maar zet ook aan tot spel.

"In je kinderen kom je jezelf tegen". Kinderen nemen soms heel sterk de bewuste en onbewuste signalen van hun ouders over. Onbewuste patronen die spelen in uw leven en spelen in de relatie met uw kind worden zichtbaar, worden doorbroken en opgeheven.

Onvoorwaardelijk er zijn

Vertrouwen

Verbinding

Nieuwe reacties

21.12 | 23:00

Beste Annemarie, nee helaas geen mogelijkheden in de periode tussen k...

21.12 | 20:35

Goedenavond, Heeft u in de week tussen kerst en oud en nieuw nog plaats...

08.11 | 18:43

Beste Marja, je heb geen e-mail adres achter gelaten als je dit niet wil, st...

08.11 | 15:53

Ik zou graag wat info willen hebben voor een cliënt van mij, die af en toe...