Nieuws

1E KWARTAAL 2023 NIET BOEKBAAR

WIJ WENSEN IEDEREEN EEN MOOIE WINTER.

WIJ ZIJN HET 1E KWARTAAL VAN 2023 GESLOTEN

Samen Sinterklaas of Kerstvieren

In deze roerige tijden is het juist fijn om de positieve dingen in t leven te vieren, heel erg fijn als je dit samen met familie of vrienden kan doe, 

Een klein voordeel de kachel hoeft maar in 1 huis te branden, en op de Eekhorst kunt u ook genieten vd warmte van de open haard.

Wij hebben dit jaar 2022 alleen nog VRIJ HET SINTERKLAAS WEEKEND

2--5 DECEMBER  PRIJS E 1.405,00  ( excl schoonmaak 120 Borg 250 toeristenbelasting E 0,98 pppd en gas per gebruikte kub E3,55

(SINTERKLAASKADO BED EN BADLINNEN)

KERSTWEEK PRIJS  E 2.225,00 (excl schoonmaak borg 250 toeristenbelasting E 0,98 pppd en gas per gebruikte kub E3,55

(KERSTKADO BED EN BADLINNEN)

Uiteraard  zorgen we voor een passende lekkernij  en het huis in kerstsfeer.

Wij hopen u te mogen ontvangen en in deze donkere dagen te kunnen bijdrage aan licht in donkere tijden en veel gezelligheid.

Kerst samen vieren met gezin en familie of vrienden

In deze roerige Coronatijden zijn we toe aan verstilling, maar ook samen zijn met het gezin en de familie. Gewoon genieten van de mooie dingen van het leven.

Bij ons op de Eekhorst heeft u meer dan genoeg ruimte om samen in 1 huis kerst te vieren.

Op ons ruime buitengoed, gelegen in het prachtige natuurgebied het Reestdal, heeft u 5,5 hectare tot uw beschikking om lekker te wandelen. En met echte winterkou, een grote sneeuwpop maken en met een beetje geluk schaatsen op u eigen schaatsvijver.

Maar ook de Wim Hof liefhebbers, er wordt nog steeds gezwommen in de vijver.

Het Buitengoed is geheel in kerstster aangekleed, grote bomen met meer dan 1500 lichtjes en ook binnen staat er een heerlijk ruikende kerstboom vers van het land, mooi opgetuigd en ook hier met veel lampjes.

Dus knus bij de openhaard, en het huis in kerstster kunt u samen met uw familie gezellig kerst vieren.

Op culinair gebied hoeft het u aan niets te ontbreken,

Gezellig met elkaar uw kerstdiners bereiden in de goed geoutilleerde keuken met mooie heerlijke streekproducten van de diverse boerderijwinkels in de buurt. Of met het mooie heerlijke vlees van onze buurman Emmink van uit het veld. Of wild van slagerij Broekhuizen. Fantastische groenten van Eef Stel.

Maar u kunt natuurlijk ook naar 1 van de vele geweldige restaurants in de omgeving.

De Groene Lantaarn (2 ster) in Staphorst.

Restaurant Poortman in Veeningen.

Narline in Zuidwolde.

Suikerietje in Dalfsen.

Maar, wilt u de luxe van uiteten en toch lekker thuis dan hebben wij de meest geliefde oplossing van onze gasten sinds de coronatijd. Namelijk, u laten verwennen door Lianne en Ronnie van Plattelandsrestaurant De Deel. Zij komen u kerstdiners brengen en halen de vaat de volgende dag op.

U kerstgevoel begint bij aankomst, de vuurkorf brand, de Gluhwein wacht op u, natuurlijk met een eigen gebakken kerst lekkernij.

U bent welkom om de kerstweek bij ons te verblijven vanaf donderdag 23 december en de week eindigt donderdag 30 december om 10.00.

De kosten voor een heerlijke verwenweek op de Eekhorst (max 12 pers).

PRIJS INCL BEDDENGOED HANDDOEKEN EXCL SCHOONMAAK EN BORG. E 2.200,00

Trackchair is gearriveerd

Eindelijk was het dan zover, 3 maanden vertraging, maar we hebben de Trackchair mogen ontvangen op de Eekhorst. Wat een bijzondere ervaring, hoe fijn om gewoon overal op ons terrein te kunnen komen. De paardenwij, de rijbak, ons wandelpad om de vijver, het maakt niks uit, de stoel neemt alle hobbels, bobbels, kuilen, nat of mul. Gewoon kunnen gaan en staan waar je wilt, zonder angst van vast te komen zitten of vallen. Ook de sta functie is geweldig, Esther heeft al bramen en appels geplukt, de paarden de manen uitgeplozen, en zelfs de was afgehaald. Wat een fantastisch gevoel, vrijheid en een stuk zelfstandiger kunnen zijn.

Wildplukbeleving

Vanaf april is het mogelijk om een wildpluk beleving te boeken op de Eekhorst. 

Ontvangst met drinken en een Eekhorster Lekkernij.

Wildpluk wandeling op de Eekhorst, tijdens de wandeling leer je wat je zoal kunt eten uit de natuur, maar ook wat je kunt inzetten vanuit de natuur voor je gezondheid of gewoon lekker voor de wellness.

We maken een product met wat we geplukt hebben.

Tussendoor een lekkernij uit de natuur.

Door deze leuke en leerzame natuurbeleving, kijk je nooit meer hetzelfde om je heen.

Binnenkort op de Eekhorst

Trackchair voor minder valide de kans om de natuur in te gaan.

Ik ben razend enthousiast over de trackchair, de manier om de natuur in te trekken als je niet mobiel ben, elk pad kan je nemen, en je komt nergens vast te zitten. Ik wil dit fantastische gevoel graag delen met jou. Dus ben je niet mobiel, de trackchair is hier straks te huur.

Vakantie vieren met NAH, aandacht voor patient en mantelzorger

Als ervaringsdeskundigen weten Esther en John dat op vakantie gaan na letsel van NAH niet meer zo vanzelfsprekend is. Dus besloten zij, na Esther haar hersenbloeding, zich hiervoor te willen inzetten. Ooit is de verhuur van hun vakantieboerderij ontstaan door de gedachte ''alles wat je deeld geeft meer vreugde".

En nu willen zij deze prachtige plek vooral ook delen samen met extra zorg en aandacht voor famillie's, welke te maken hebben gekregen met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel.

De omgeving van Buitengoed de Eekhorst is beschermd en prikkelarm, de plek met zijn eeuwenoude bomen, de grote vijver en de kudde paarden ervaren de mensen als zeer rustgevend en daarnaast is er toch genoeg te doen op het terein van de Eekhorst, zowel binnen als buiten, vissen of zwemmen in de vijver, een wandeling over het terein, een coaching met de paarden of gewoon genieten vna de rust, buiten mijmeren in de tuinstoel of heerlijk in de houtgestookte hottub. En binnen uitgebreid kokkerelen in de gezellige woonkeuken of een boek uit de uitgbreide bibliotheek, lekker in de infra roodsauna, maar ook voor een goed gesprek is er alle tijd. Tevens bestaat er de mogelijkheid dat er voor u gekookt word. Ook is de woonboerderij rolstoel vriendelijk.

Bedrijfsopleidingen voor de zorg

Wat wij als mens en team kunnen leren van het gedrag van een kudde paarden. Hoe kunnen we efficienter maar vooral ook plezieriger werken. Wat maakt het prettiger voor de patient en dus ook voor jou als werknemer in de zorg. En ook als werkgever heb je hier voordeel van, werkplezier en efficiënter kunnen werken doordat er gebruikt word gemaakt van een ieder zijn talent, geeft minder ziekteverzuim. Dus maak kennis met de kracht van de denkwijze van het paard en zie en ervaar wat dit jouw kan brengen.

Paarden en ponyaktiviteiten en coaching alleen op afspraak

Het gaat op Buitengoed de Eekhorst vooral om proeven beleven en natuurlijk hoort daarbij doen en ontmoeten. Dus in het kader van doen, bieden wij diverse Bijzondere Buiten Belevingen aan.

Er is zoveel meer te beleven met de pony's, dan alleen maar rijden. Door kinderen te leren hoe een pony zich van nature gedraagt en wat zijn behoeftes zijn, leren ze de paardentaal beter spreken en verstaan. Hierdoor ontstaat wederzijds begrip en respect. Wij willen graag iedereen die een passie heeft voor pony's en alles wil leren over hun vriendjes, zoals poetsen, verzorgen, spelen en natuurlijk knuffelen met hen, graag verwelkomen.
We gaan met elkaar kijken wat de kudde shetlanders ons te vertellen heeft, dit doen we door goed te leren kijken, hoe communiceren de paarden met elkaar en hoe werken ze samen.

De kudde van de Eekhorst laat ons ook veel zien over ons zelf, deze spiegel gebruiken wij ook tijdens een ontdekkings reis wat heeft de natuur ons te brengen op gebied van ontspanning.

Buitengewone Bijzondere manier om effectiviteit en plezier in werk in de zorg centraal te stellen

In een bijzondere krachtige omgeving in de natuur, gaat u op Buitengoed de Eekhorst interactief met de kudde paarden/pony's van de Eekhorst aan de slag, om samen met collega's te kijken te beleven wat wij vh gedrag vd paarden kunnen leren, hoe we prettiger en efficienter kunnen werken voor onszelf en de patient in het huidige zorgsysteem. 

Nieuwe reacties

21.12 | 23:00

Beste Annemarie, nee helaas geen mogelijkheden in de periode tussen k...

21.12 | 20:35

Goedenavond, Heeft u in de week tussen kerst en oud en nieuw nog plaats...

08.11 | 18:43

Beste Marja, je heb geen e-mail adres achter gelaten als je dit niet wil, st...

08.11 | 15:53

Ik zou graag wat info willen hebben voor een cliënt van mij, die af en toe...