De Merenspaarden van de Eekhorst

eekhorst@gmail.com

Op de Eekhorst woont een mooie kudde Merenspaarden. Dit zijn zwarte, stoere bergpaardjes uit de pyreneen, en een tweetal Shetlanders. Alle dieren leven in harmonie met elkaar, en zijn braaf, vriendelijk, en natuurlijk hebben ze alle hun eigen karakter. De paarden/pony's zijn de grote passies van John en Esther. Er werd met hen onder het zadel en aangespannen gereden.

Door Esther haar hersenbloeding is er de verschuiving naar grondwerk en gewoon het pure genieten van het samenzijn met de paarden. Daarnaast werkt Esther met haar maatjes samen in het Equine coaching werk. Men kan veel leren over hoe je communiceert, hoe je in het leven staat, en waar je tegen aan loopt. Een specialiteit is hoe je leert omgaan met de gevolgen van NAH (zowel patiënt familie als mantelzorger).

Daarnaast kunnen kinderen/volwassenen leren hoe de dieren met elkaar en met ons mensen communiceren. Tevens kan je hiervan heel veel leren over jezelf en hoe jij communiceert met anderen, en in een groep, waar sta jij voor en wat zijn jouw kwaliteiten.

Erg leuk om op deze manier naar je gezin/familie te kijken met elkaar. Wie heeft welke rol, wat versterkt of wat geeft conflict.

Door de gevolgen van Esther's hersenbloeding in juni 2016 is de kudde niet meer in zijn geheel op het buitengoed. Helaas zijn er een aantal paarden verkocht en er is een paard uit logeren. En ook ouderdom heeft de kudde op een natuurlijke manier uitgedund.

Esther is nog voor een gedeelte ana het revalideren, onder andere mbv de paarden en daarnaast schrijft ze een boek over wat paarden kunnen betekenen voor mensen in hun ontwikkeling of revalidatie. Inmiddels is ze ook weer langzaam aan het opstarten met haar werk als coach en houd ze zich voornamelijk bezig met de doelgroep NAH. En houdt ze zich bezig met bedrijfsopleidingen binnen het zorgspectrum. "Wat kunnen wij leren van een kudde paarden om prettiger en efficienter te werken voor onszelf en de patient in het huidige zorg systeem".


Door de hoge leeftijd van de pony's en paarden worden deze nog beperkt ingezet, er wordt niet meer met hen gereden, onder het zadel of gemend. Ze genieten nog altijd enorm vna het knuffelen en poetsen, en ze worden ingezet voor het coachen. Maar ze mogen vooral genieten van hun oude dag en dit te leven in kudde verband met hun maatjes.

Hercule du Merche (Babe)

Onze grote directeur

Malibu

Onze dondersteen

Polka de bigorre

Onze sensentieve dame

Gert van Huenen 11.10.2020 17:29

Hallo Esther
Heb je onze mails ontvangen (antwoord op jouw mail) en zo ja wat is jouw mening/reactie en of gedachte hieromtrent, kun je ons al wat info bezorgen

Gert van Huenen 02.10.2020 19:04

Hallo
Wij, Yvonne&Gert hadden 2 merens paarden maar helaas is onze lieve Floris in maart overleden, ondertussen zijn wij er aan toe om een nieuw paard te kopen.

Nieuwe reacties

21.12 | 23:00

Beste Annemarie, nee helaas geen mogelijkheden in de periode tussen k...

21.12 | 20:35

Goedenavond, Heeft u in de week tussen kerst en oud en nieuw nog plaats...

08.11 | 18:43

Beste Marja, je heb geen e-mail adres achter gelaten als je dit niet wil, st...

08.11 | 15:53

Ik zou graag wat info willen hebben voor een cliënt van mij, die af en toe...