zorg

Zorg is aandacht en oog voor wat er nodig is

Zorg is aandacht en aandacht is oog hebben voor wat er nodig is, wat zijn de behoeftes en wat is de zorgvraag, word deze vraag ook werkelijk gesteld, word hij gezien de vraag en vooral ook is de gestelde vraag, de vraag, wat neem je waar tussen de regels door, wat zie je, wat er niet gezegd word. En dan vooral is het wat er werkelijk is of wat er volgens het protecol zo zou moeten zijn, is het jouw projectie,  of is het echt de vraag die de client of zijn  gezinslid daadwerkelijk verlangt.

Deze manier van kijken naar zorg houd mij ons) al heel lang bezig, sinds mijn hersenbloeding in juni 2016 steeds meer, dit door mijn eigen ervaringen die ik ben tegen gekomen tijdens mijn verblijf in diverse ziekenhuizen en tijdens mijn revalidatie in een tweetal revalidatieklinieken en vervolgens wat wij tegenkwamen in hulpverleningsland toen ik thuis kwam vanaf de revalidatiekliniek en ik weer mijn leven "gewoon"moest oppakken.
 
De zorg fasineerde mij altijd al, mede door mijn werk als coach mbv mijn kudde paarden had ik veel te maken met clienten die op zoveel manieren in aanraking waren gekomen met zorg, vooral met kinderen en gezin en burn out problematiek of chronische ziektes.
 
Naaqst het werken met deze clienten, ging ik mij steeds meer verdiepen en richten op het begeleiden en coachen van zorg teams vanuit diverse hoeken. En dan vooral wat mij intigreerde is hoeveel inzicht de paarden aan de teams gaven, hoeveel makkelijkker zelfreflectie was naar hen zelf als persoon maar ook als team.
 
Met dit in mijn achterhoofd zijn we gaan kijken en nadenken of wij en vooral ik daar na de gevolgen van mijn hersenbloeding of ik daarmee toch iets kan doen voor onze medemens. Hier zijn een aantal dingen uitgekomen, welke we aanbieden op ons Buitengoed de Eekhorst.
 
Ons vakantieboerderij aanbieden voor * MENSEN met NAH en hun familie
 
                                                          *Zorg/woongoepen 
 
* Retraitre met als kernwaarden rust ruimte en coaching mbv paarden
 
* Traingen en Lezingen voor Zorginstantie's "zorg is aandacht is kijken en luisteren tussen de regels door" wat kunnen wij leren van een kudde paarden.......
 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

22.12 | 00:00

Beste Annemarie, nee helaas geen mogelijkheden in de periode tussen kerst en oud en nieuw. Succes met vinden van locatie. Met warme groet fam verlinden

...
21.12 | 21:35

Goedenavond,

Heeft u in de week tussen kerst en oud en nieuw nog plaats? In de woonboerderij.....

Groeten,

Annemarie van der Ven

...
08.11 | 19:43

Beste Marja, je heb geen e-mail adres achter gelaten als je dit niet wil, stuur mij dan een mail naar eekhorst@gmail.com, zodat ik jou kan beantwoorden.

...
08.11 | 16:53

Ik zou graag wat info willen hebben voor een cliënt van mij, die af en toe een weekend wilt logeren. Ter ontlasting v zijn gezin.

...
Je vindt deze pagina leuk