De Merenspaarden van de Eekhorst

Op de Eekhorst woont een mooie kudde Merenspaarden (Dit zijn zwarte stoere bergpaardjes uit de pyreneen) en een tweetal Shetlanders. Alle dieren leven in harmonie met elkaar en zijn braaf en vriendelijk, natuurlijk hebben ze alle hun eigen karakter. De paarden/pony's zijn de grote passie van John en Esther. Er werd  met hen onder het zadel en aangespannen gereden. Door Esther haar hersenbloeding is er de verschuiving naar grondwerk en vrijheidsdressuur.  Daarnaast werkt Esther met haar maatjes samen in het Equine coaching werk, Men kan veel leren over hoe je communiceert hoe je in t leven staat en waar je tegen aan loopt. Een specialiteit is hoe leer je omgaan met de gevolgen van NAH ( zowel patiënt familie als mantelzorger) Daarnaast kunnen kinderen/volwassenen leren hoe de dieren met elkaar en met ons mensen communiceren, er worden vele leuke dingen samen met de pony's ondernomen. Door de gevolgen van Esther's hersenbloeding in juni 2016 is de kudde niet meer in zijn geheel op het buitengoed, helaas zijn er een aantal paarden verkocht en zijn 2 paarden uit logeren. Voor een gedeelte worden de activiteiten met de paarden/pony's  waargenomen door een collega coach / instructeur van Esther. Esther is nog voor een gedeelte ah revalideren oa mbv de paarden en daarnaast schrijft ze een boek over wat paarden kunnen betekenen voor mensen in hun ontwikkeling of revalidatie. Inmiddels is ze ook weer opgestart met haar werk als coach en houd ze zich voornamelijk bezig met de doelgroep NAH. En houd ze zich bezig met bedrijfsopleidingen binnen het zorgspectrum, "wat kunnen wij leren van een kudde paarden om prettiger en efficienter te werken voor onszelf en de patient in het huidige zorg systeem"

Hercule du Merche (Babe)

Onze grote directeur
Jimmy d'aspet (JImbo)

De Gentelmen (is uit logeren)
Supreme de Blaricum

De oermoeder (is uit logeren)
Prince du petit bon

De allemansvriend (is verkocht)
Amor van de Eekhorst

Onze Benjamin
in liefdevolle herinnering
Malibu

Onze Dondersteen
Polka de Bigorre

Sensentieve Dame

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

26.09 | 14:42

Hai Sonja,
Wat leuk dat je bij ons wil verblijven, op de pagina beschikbaarheid kan zien is de oudjaarsweek nog vrij. graag e-mail adres
Naar eekhorst@gmail.com

...
25.09 | 23:32

Beste Esther en John,

Is jullie mooie woonboerderij nog vrij met oud en nieuw? Wij zouden met onze 3 gezinnen zeker geïnteresseerd zijn.
Hoor het graag.
Dank

...
27.05 | 23:47

Beste me de Bie,

U staat bij ons gewoon geboekt, dus er is niets aan de hand, wij nemen geen extra boekingen aan opmdit moment.

Mvr gr

...
27.05 | 21:04

Goedenavond,
Wij hebben geboekt en betaald voor t pinksterweekend.Ik lees nu op jullie site dat de woonboerderij tIjdelijk niet beschikbaar is.??.......????

...
Je vindt deze pagina leuk