Kinderen en gezin

Je wilt het beste voor je kind. Dat het zich ontwikkelt tot een autonoom persoon, die eigen verantwoordelijkheid neemt, goed voor zichzelf kan zorgen en leert samenwerken. Dit is een proces van jaren waarbij uiteindelijk het kind het huis verlaat en zijn eigen bestaan verder uitbouwt. Af en toe een extra steun kan heel veel opleveren in deze ontwikkeling. 

Kinderen vinden het vaak heerlijk om bezig te zijn en te doen. Vanuit het contact met de pony's kan er gewerkt worden aan thema's zals: (zelf)vertrouwen, grenzen stellen, (on)zekerheid, weerbaarheid, uiten van emotie's, kwaliteiten ontdekken, jezelf mogen zijn, rouwverwerking(denk hierbij ook aan echtscheiding verhuizing nieuwe school). Het vergroten van sociale vaardigheden.

Pony's helpen je op zoek te gaan naar je eigen oplossingen. De begeleiding is gebasseerd op ervarings en oplossingsgericht leren. Eenvoudige activiteiten worden vericht naast de pony. Het gaat er niet om of de activiteit succesvol wordt uitgevoerd. Het gaat om de ervarign en het ontwikkelingsproces.

voor veelkinderen is het pony een zeer sensistief en sociaal dier, dat eerlijk en direct op andere paarden en mensen reageert. Ook voor kinderen die moeite hebben met communiceren, is de 'taal'van het paard vaak goed te begrijpen. Het pony leeft in het h ier en nu en heeft geen verborgen agenda. Dit maakt dat hij voor kinderen een veilige interactieve- partner is; het pony oordeelt immers niet en accepteert het kind zoals het is. Door zijn grote en sterke lichaam is het pony in staat om een kind te dragen. De warmte van de pony werkt troostend. de beweging werkt ontspannend, maar zet ook aan tot spel.

"In je kinderen kom je jezelf tegen". Kinderen nemen soms heel sterk de bewuste en onbewuste signalen van hun ouders over. Onbewuste patronen die spelen in uw leven en spelen in de relatie met uw kind worden zichtbaar, worden doorbroken en opgeheven.

Onvoorwaardelijk er zijn
Vertrouwen
Verbinding

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

05.11 | 10:56

Beste Bas, de woonboerderij verhuren wijn in schoolvakanties alleen per week, dus de oudejaarsweek is dit jaar van 29 dec tm 5 jan. Of 30 dec tm 6 jan

...
05.11 | 08:37

Beste, is de woonboerderij nog beschikbaar voor 5 gezinnen voor periode zaterdag 30 december t/m maandag 1 januari? Mvg

...
20.10 | 13:37

Goedendag Rick, je heb geen adres achter gelaten, helaas wij zitten al vol het sinterklaasweekend. Succes met vinden van passende accomodatie voor dit weekend.

...
20.10 | 13:23

Goedemiddag,

Is de woonboerderij beschikbaar voor het weekend van 1 tm 4 december?

Mvg, Rick

...
Je vindt deze pagina leuk